Wormenmest

Hoogste kwaliteit wormenmest
Kant en klaar voor gebruik
Stimuleert het bodemleven

Waarom wormenaarde gebruiken?
De conditie van de bodem is belangrijker dan het geven van meststoffen voor een gezonde en sterke plantengroei. We moeten de bodem voeden in plaats van de planten.

Dit doen we door een levende, actieve bodem te creëren vol goede bacteriën, schimmels, mineralen en sporenelementen. Deze elementen zijn aanwezig in wormenmest. Hoe meer bodemleven ontstaat rond de wortels van planten, hoe meer voedingsstoffen ter beschikking komen van de planten.

Door wormenmest te gebruiken, worden andere meststoffen overbodig. Actief bodemleven wordt ook gestimuleerd door gebruik te maken van Vitasol, lavameel en mycorrhizaschimmels. Niets belet je om deze te combineren.

Drie in één product
Aanvoer organische stof
Zeer goed opneembare voedingsstoffen
Volledige bodembiologie

Goede combinatie met Vitasol en mycorrhizaschimmels

Waar wormenaarde gebruiken en hoeveel?
Wormenaarde om je bodem te verbeteren
Strooi jaarlijks een dunne laag wormenaarde over de grond van uw groententuin, siertuin of gazon. Als onderhoudsbehandeling verdeel je 2 cm evenredig over het perceel.

Bij het aanplanten
Maak een plantgat dat voldoende groot is (2 x wortelkluit). Maak een mengsel van 2 delen wormenaarde en 1 deel uitgegraven grond. Bedek eerst de bodem van het plantgat met dit mengsel en plaats de plant hierop. Vul het plantgat verder op met dit mengsel, druk de grond goed aan en geef voldoende water. Leg rond de stam nog een dikke laag van 5cm, met een diameter van 6 x de stamdikte.

Aanplant groenten en aardbeien: 25l voor 20 planten; aanplant fruitbomen: 25l voor 2 bomen; bij aanplant van een volledig perceel: strooi een laag van 3 tot 5 cm dik.

Aanleg of herstel van gazon
Verwijder achtergebleven gras, mos en onkruid op de kale plekken en schep de bovenste 3cm grond weg. Maak een mengsel van de wormenaarde en de uitgedolven grond. Strooi een laagje op de te herstellen plaatsen in het gazon en druk stevig aan. Vervolgens voldoende begieten, inzaaien en vochtig houden.

Ingeval het totale gazon of bepaalde stukken opnieuw worden ingezaaid: leg een laag van 1 cm dik bij herzaai. Ingeval van een nieuw aan te leggen gazon: gebruik 2 tot 3 cm wormenaarde als toplaag.

In bloempotten en groentenbakken
Als je nieuwe bloempotten van potgrond moet voorzien, kan je de wormenaarde mengen met de potgrond. Gebruik 1liter wormenaarde tot 10 liter potgrond. Indien de bloempotten al gevuld zijn en geen nieuwe potgrond nodig hebben, geef dan een onderhoudsbehandeling met wormenaarde. Gebruik dan 1 theelepel iedere 14 dagen per bloempot.

Hoeveelheden
We hebben drie groottes:

5L ( circa 2,5 kg), verzenden we met postNL of DPD.

Voor meer liters neem contact met ons op!

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Wormenmest

  • Model: Wormenmest
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 7,00€
  • Excl. BTW: 5,79€