Microferm 2L

Effectieve Micro-organismen
Kant en klaar voor gebruik
Stimuleert het bodemleven
Vergroot de natuurlijk afweer

Microferm zijn Effectieve Micro-organismen (EM), kant en klaar voor gebruik. Het is een mengsel van actieve bacteriën, schimmels en gisten. De verschillende soorten EM hebben elk een specifieke taak en ze bevorderen onderling elkaars werking. Door deze in de tuin aan te gieten, gaan ze zich in de bodem op een natuurlijke wijze vermenigvuldigen. EM komen uit de natuur en we brengen ze terug in de natuur, puur natuur dus!

Microferm kan zowel in de moestuin, siertuin, gazon, bloemenborders als op fruitbomen en kleinfruit gebruikt worden.

Gebruik tips
Gebruik 1 tot 2 l microferm per jaar per 100 m2
Microferm verdunnen tot 1/100 zijnde 100 ml op 10 liter water en sproeien op de planten en/of begieten op de grond
Microferm wordt het best gebruikt bij regenachtig weer. Regen voor of na een behandeling is ideaal. Effectieve micro-organismen leven namelijk in een vochtig milieu.
De zuurtegraad van de bodem moet minimum 5.4 PH bedragen

Waar voor kan Microferm gebruikt worden?
Dit product heeft eindeloze toepassingen. Hierbij enkele courante toepassingen die in de praktijk hun nut reeds bewezen hebben:
Buxus regelmatig benevelen met Microferm geeft minder aantasting van de buxusmot. Dit kan in combinatie gebeuren met het verstuiven van lavameel.
Heb je last van kersenvlieg: bespuit de bomen preventief met Microferm. Door de fermentatie van EM worden de eitjes van insecten beschadigd waardoor ze zich niet meer kunnen verder ontwikkelen.
Hetzelfde geldt als je last hebt van de Suzuki-vlieg: bespuit het fruit regelmatig met Microferm om de ontwikkeling van de eitjes af te remmen
Valfruit dat onder de fruitbomen ligt, bespuit je met Microferm om te voorkomen dat er zich rottingsbacteriën ontwikkelen.
Groenten, bloemenborders, gazon en struiken mogen beneveld worden met Microferm: dit versterkt de planten en geeft hen meer weerstand tegen schadelijke organismen
Microferm kan aangegoten worden op de composthoop wat een betere vertering en minder geurhinder geeft. De composthoop wel afsluiten om een fermentatie te krijgen.
Microferm zorgt voor een natuurlijk evenwicht in de vijver.
Microferm kan gebruikt worden om de geurhinder in de dierenverblijven te verminderen. Een verdunde oplossing wekelijks vernevelen over de bodem van de stal.
Om de 14 dagen Microferm toevoegen aan het gietwater van kamerplanten, vergroot de natuurlijke afweer van de planten en de microbiële diversiteit rond hun wortels.

Verpakkingen
Verkrijgbaar in een 2 l Bag in box, handig in gebruik met het kraantje om af te tappen.

Bewaarbaarheid
Het is officieel gedurende 1 jaar bewaarbaar maar in de praktijk kan het veel langer bewaard worden zolang het luchtdicht afgesloten blijft in de oorspronkelijke verpakking.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Microferm 2L

  • Model: Microferm 2L
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 11,00€
  • Excl. BTW: 9,09€