Bokashi keukenemmers

Maak je eigen bokashi
Fermenteer je afval
Stimuleert het bodemleven
Twee containers

Dit gebruik je om je eigen keukenresten in huis te fermenteren. Gemengd met de bokashi-starter zorg je ervoor dat de verse keukenresten niet rotten en stinken. In ruil krijg je goede voeding voor de bodem.

Werkwijze
Snij de keukenresten in stukjes van max. 5 x 5 cm
Verdeel eerst een klein laag bokashi-starter op de bodem van de emmer
Begin met een laag verse keukenresten en vervolgens opnieuw bokashi-starter
Druk de keukenresten aan en sluit de emmer goed af met het deksel
Herhaal het proces tot de emmer vol is
Laat minstens twee weken fermenteren
Tap dagelijks of wekelijks het verzamelde sap af
De bokashi is klaar als het mengsel een zoetzure geur heeft. De keukenresten zijn nauwelijks van structuur of uiterlijk veranderd.
Deze mengeling kan nu in de bodem worden ingewerkt of opgeslagen bij de overige compost om later in te werken.

Inhoud pakket
De prijs omvat twee volledige bokashi-keukenemmers. Er worden twee emmers tegelijk geleverd zodat je de eerste gevulde emmer twee weken kan laten fermenteren terwijl de tweede emmer gevuld wordt.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bokashi keukenemmers

  • Model: Bokashi keukenemmers
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 59,95€
  • Excl. BTW: 49,55€