Biobox - 10 stuks

Bij het aankopen van deze Biobox'en ontvang je 10 kartonnen doosjes voor het uitzetten van nuttige insecten zoals larven van lieveheersbeestjes. Je ontvangt geen larven. Larven van lieveheersbeestjes kan je hier aankopen. BioBox is een kartonnen doosje dat gemakkelijk in het gewas opgehangen kan worden. Hierin kunnen verschillende natuurlijke vijanden zoals roofmijten, roofwantsen, larven van gaasvlieg of lieveheersbeestjes gemakkelijk uitgestrooid worden. Dit is een interessant hulpmiddel als de biologische bestrijders niet direct op de plant uitgezet kunnen worden. Buiten, gezien daar meestal wind (en regen) is of op kleinbladige planten (bijvoorbeeld rozen), raden we het gebruik van de biobox zeker aan.

De biobox heeft een haakje om aan de stengels van de takken te hangen. Buiten kan je de biobox best met een wasspeld aan de takken bevestigen zodanig dat het geheel niet op de grond valt bij veel wind. Je kan ook opteren om koffiefilterzakjes met wasspelden te gebruiken in plaats van de bioboxen. Eens de natuurlijke vijanden uitgestrooid zijn in de biobox, zullen deze zelf hun weg zoeken in het gewas om de schadelijke insecten te bestrijden.

Weinig insecten verspreiden over veel bioboxen
Het is echt belangrijk om maar weinig nuttige insecten in het doosje te doen en veel doosjes op te hangen zodat de natuurlijke vijanden snel en goed verdeeld zijn over de aangetaste planten. Zeker in het geval je larven van lieveheersbeestjes of Chrysopa (gaasvlieglarven) in de bioboxen doet, mag je het doosje niet vullen. Deze larven zijn kannibalistische en zullen elkaar dan opeten in het doosje.

Biobox gebruiken of nuttige insecten rechtstreeks op het blad uitstrooien?
Natuurlijke vijanden rechtstreeks uitstrooien op de bladeren van het gewas is altijd het beste, dan zijn de nuttige insecten het dichtste bij hun prooi. Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk. Als de planten nog geen bladeren hebben of de blaadjes klein zijn, gaan bij deze werkwijze veel insecten op de grond vallen en dus verloren zijn voor de bestrijding. In dit geval kies je dus zeker voor bioboxen.

Bioboxen zijn zeer praktisch wanneer je insecten preventief inzet. Zo moet je de doosjes maar eenmalig ophangen. De insecten kun je hierna telkens opnieuw snel en eenvoudig verdelen over de verschillende uitzetdoosjes.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Biobox - 10 stuks

  • Model: Biobox - 10 stuks
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 4,50€
  • Excl. BTW: 3,72€