Gele vangplaten

10 x 25 cm vangoppervlakte
10 vangplaten per verpakking
Bevat niet drogende lijm
weersbestendig

Witte vlieg, mineervlieg, rouwvliegjes, bladluis, kersenvlieg, tripsen en nog vele andere vliegende insecten worden aangetrokken door de kleur geel. Bij het begin van de teelt worden vangplaten in het gewas opgehangen. Doordat allerlei vliegende insecten aangetrokken worden door de vangplaten en eraan blijven kleven, kunnen ze gebruikt worden als een waarnemingssysteem maar eveneens als een vangsysteem. Vangplaten kunnen- in afwachting van het uitzetten van nuttige insecten – al een groot deel van de schadelijke volwassen insecten wegvangen. Vangplaten hebben natuurlijk geen werking op de eieren en larven van het schadelijk insect. Daarvoor moeten nuttige insecten gebruikt worden.

Waar gele kleefplaten hangen?
In gewassen die sterk in de hoogte groeien zoals tomaat, komkommer en paprika dienen de signaalplaten vlak boven de top van het gewas te hangen. De meeste schadelijke insecten huizen vooral in de toppen van de planten. Naarmate het gewas groeit, kunnen de vangplaten hoger worden opgehangen om zo de groei te volgen. Vind je dit lastig, kan je ook direct de kleefplaten al 60 cm boven de kop van de planten hangen. Bij gewassen die minder snel in de lengte groeien, kunnen de signaalplaten het beste 20 tot 30 cm boven het gewas worden opgehangen.

Vangplaatjes samen met nuttige insecten
Zo vlug je nuttige insecten uitzet die kunnen vliegen zoals Orius, Encarsia of volwassen lieveheersbeestjes, verwijder je best de kleefplaten of je hangt ze altijd hoog boven het gewas. Dit om te vermijden dat de nuttige insecten tegen de kleefplaten vliegen.Hommels, bijen of zweefvliegen voelen dat de kleefplaten gevaarlijk plakken en gaan zich hier niet door laten vangen. Je moet dus niet bevreesd zijn dat je deze nuttige bestuivers ook wegvangt.

Verpakking gele kleefplaten 10 x 25 cm
De verpakking bestaat uit 10 gele vangplaten
Afmeting: 10 x 25 cm
De kleefplaten kleven aan weerszijden met uitzondering van de eerste en laatste om de verpakking proper te houden. Er zit een gaatje vanboven in de vangplaten om ze eenvoudig op te hangen.

Verpakking gele kleefplaten 25 x 40 cm
De verpakking bestaat uit 20 gele vangplaten
Afmeting: 25 x 40 cm
De kleefplaten kleven aan weerszijden met uitzondering van de eerste en laatste. Er zit een gaatje vanboven in de vangplaten om ze eenvoudig op te hangen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Gele vangplaten

  • Model: Gele vangplaten
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 9,95€
  • Excl. BTW: 8,22€

Beschikbare opties: