Bloedmijtenval

De bloedluis val is gemaakt uit verschillende lagen karton waar tussen de bloedluizen zich graag verschuilen. Binnen in de val bevindt zich het feromoon. Dit is een lokstof die zowel de mannelijke als vrouwelijke bloedmijten zal aantrekken. Ook mijten die al bloed hebben gezogen, worden aangetrokken door het feromoon.

Wanneer gebruiken?
Preventief

Hang vroeg in het voorjaar een val uit om te kijken of de bloedmijten al aanwezig zijn. Door ze vroegtijdig te monitoren, kan je tijdig ingrijpen met Chickenheppie's uit te zetten.

Curatief
De feromoonval vangt ook massaal bloedluizen weg. Bij een grote populatie aan bloedmijten is het aangeraden om de feromoonval direct te combineren met roofmijten tegen bloedmijten en Avimite. Deze feromoonval kan ook in de late herfst en wintermaanden gebruikt worden als het te koud is om roofmijten uit te zetten.

Waar bevestigen?
De val kan het beste tegen de muur van het kippenhok opgehangen worden. In volières kan je ze gemakkelijk met een wasspeld of een clip aan een voederbakje bevestigen. Hang de val(len) op de meest geïnfecteerde plaats(en).

Wanneer verwijderen?
Preventief
Laat de val hangen tot bloedluizen gesignaleerd worden en laat ze daarna nog 5 dagen hangen vooraleer te verwijderen.

Curatief
Curatief: 5 dagen na het uithangen, moet de feromoonval zo veel mogelijk geledigd worden door ze uit te kloppen in een kartonnen doos. Veel bloedmijten gaan dan in de doos vallen die je vervolgens verbrandt. Dit doe je om de 5 dagen en nog sneller als er een grote populatie bloedluizen aanwezig is.

Na 25 dagen moet je de val definitief verwijderen. Op dat moment zijn er ook zeer veel eitjes in de val afgelegd. Steek de val terug in het plastiek zakje waarin ze werd geleverd en sluit het zakje goed af. Gooi het vervolgens bij de restafval. Je mag de vallen uiteraard ook eerder vervangen. Bij een grote populatie bloedmijten is dit zeker aan te raden. Je hangt vervolgens een nieuwe val op.

TIP: schrijf op je val de datum van uithangen, zo weet je ook wanneer ze moet verwijderd worden.

Hoeveel bloedluis vallen uithangen?
In kleine kippenhokken of volières volstaat meestal 1 val . Je moet 5 tot 10 m afstand tussen twee bloedmijtvallen laten. Je hebt meerdere vallen per seizoen nodig gezien de vallen na 5 dagen overvol met bloedluizen gaan zitten.

Combineren met andere middelen tegen bloedluizen?
De feromoonval kan zowel met andere biologische of chemische middelen gecombineerd worden. Voor een biologische bestrijding kies je de combinatie met met Chickenheppie en Avimite.

Bewaren?
De bloedluis vallen worden best binnen het jaar van aankoop opgebruikt. Bewaar ze op een zo koel mogelijke plaats – kelder of koude garage is ideaal - maar niet in de diepvries omdat het karton dan wak wordt.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Bloedmijtenval

  • Model: Bloedmijtenval
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 9,95€
  • Excl. BTW: 8,22€