Aaltjes val tegen taxuskever

Val tegen volwassen taxuskever
Voor 10 m² of 5 meter haagT
oepassen van begin mei - oktober
Minimum bodemtemperatuur >12°C

Taxuskever val
De taxuskever val bestaat uit een houten plankje met groeven. In deze groeven zit een gel gevuld met 2.5 mio aaltjes. Taxuskevers zijn nachtkevers die zich overdag schuilhouden onder allerlei materialen die op de grond tussen de planten staan of liggen zoals potten, bladeren, takken en ons houten plankje. De volwassen taxuskever zal zich dus schuilhouden onder het plankje in de gel met nematoden, waardoor deze na enkele minuten geïnfecteerd wordt en binnen de week zal afsterven. De val zal zes weken taxuskevers infecteren en bestrijden.


Gebruiksaanwijzing
Verwijder alternatieve schuilplaatsen van de taxuskever zoals afgevallen bladeren en schors. Zodoende dat de taxuskever zich sneller schuil zal houden onder het plankje. Maak de grond lichtjes vochtig op de plaats waar je de val gaat leggen. Dit is best op een schaduwrijke plaats dicht bij kwetsbare planten. Haal het plankje uit de verpakking en leg de val met de groeven en gel naar beneden op de grond. Indien de gel uit de groeven valt, maak je de gel lichtjes nat. De gel zal opzwellen en terug tussen de groeven blijven zitten. Zorg ervoor dat het plankje vochtig blijft (regen of regelmatige water geven van de planten is voldoende) voor zes weken.

Bestrijdingstijdstip
De taxuskever val kan gebruikt worden van begin mei tot oktober. De aaltjes zijn het meest efficiënt bij een bodemtemperatuur tussen 12°C en 30°C.


Bestrijdingsoppervlakte
Eén val is voldoende voor 10m² of 5 meter haag.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Aaltjes val tegen taxuskever

  • Model: Aaltjes val tegen taxuskever
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 24,95€
  • Excl. BTW: 20,62€