Mier-run

Aaltjes tegen zwarte en rode mieren
Toepassen van april - september
Verjaagt mieren en doodt de larven
Aangieten op de grond of in nestingangen
Levend product - kort bewaarbaar

Mieren
Mieren zijn overal aanwezig en moeten ook niet in eerste instantie afgedood worden. Wij vinden mieren vaak lastig omdat ze terrastegels los woelen of omdat ze ons lastig vallen als we op het gazon liggen. Ook op bomen, struiken en planten zijn mieren courant aanwezig. De belangrijkste reden hiervoor is dat ze de aanwezige bladluizen willen 'melken'. Doordat mieren bladluizen veelvuldig bekloppen, gaan ze meer suikers uitscheiden waar de mieren verzot op zijn. Genoeg redenen om de mieren weg te willen van de plaats waar ze ons last berokkenen.


Aaltjes tegen mieren
Mier-run of aaltjes tegen mieren kun je gebruiken vanaf het moment dat je bovengronds mierenactiviteit waarneemt. De aaltjes werken zowel op zwarte als rode mieren. Nematoden werken enkel in vochtige grond waardoor Mier-run niet binnenshuis of op terrastegels kan gebruikt worden. De tegels of houten planken moeten dus steeds verwijderd worden om de aaltjes te verspreiden op de onderliggende grond.


Hoe werkt Mier-run?
De volwassen mieren tolereren de aaltjes niet in de grond en verlaten daarom hun nesten. De larven van de mieren worden gedood door de aaltjes. Hierdoor roei je een volledige nest uit en zul je geen last meer hebben van mieren.


Hoe aaltjes tegen mieren gebruiken?
Het behandelen van mierenhopen: grote, lokale bovengrondse mierenhopen kunnen individueel behandeld worden door de aaltjes direct in de nestingangen te gieten. De kleinste verpakking Mier-run voldoet voor 5 mierennesten.

Mieren in je gazon, border of moestuin: in dit geval moet je de totale oppervlakte behandelen van het gazon of de border en niet enkel de plaatsen waar je bovengronds mierenhoopjes ziet liggen. Veel mierennesten zitten immers ondergronds en zijn daardoor niet waarneembaar. Door enkel plaatselijk de waarneembare mierenhoopjes te behandelen, ga je onvoldoende effect hebben.

Hoeveelheden
Mier-run 5 m² bevat 5 miljoen aaltjes en is ook voldoende voor 5 mierennesten
Mier-run 50 m² bevat 50 miljoen aaltjes en is ook voldoende voor 50 mierennesten
Mier-run 250 m² bevat 250 miljoen aaltjes en is ook voldoende voor 250 mierennesten

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Mier-run

  • Model: Mier-run
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 19,00€
  • Excl. BTW: 15,70€

Beschikbare opties: