Kraunema

Aaltjes tegen taxuskeverlarven
Toepassen van half maart - eind april
Toepassen van half juli - eind oktober
Oplossen en aangieten op de grond
Levend product - kort bewaarbaar


Het product Kraunema bevat aaltjes Steinernema Kraussei tegen de larven van de taxuskever.


We passen de aaltjes als grondbehandeling toe rond de planten, overal waar taxuskeverlarven aanwezig zijn. De aaltjes zullen de larven van de taxuskever effectief en snel afdoden op een natuurlijke, biologische manier. Onschadelijk voor mens, natuur en (huis)dier.


Voordelen Kraunema

Natuurlijke vijanden tegen larven van taxuskever

Doodt enkel de larven

Ook vroeg in het voorjaar en laat in de herfst te gebruiken. Tot een bodemtemperatuur van 6°C.

Onschadelijk voor de planten

Toepassingsperioden

Taxuskeverlarven kunnen zowel binnen als buiten voorkomen.


Larven van taxuskever buiten bestrijden

Er zijn buiten twee toepassingsperiodes: maart - eind april en half juli - begin november. Beide periodes moeten de nematoden aangegoten worden op alle plaatsen waar larven aanwezig zijn en dit gedurende twee jaar na elkaar. Dit is noodzakelijk om de cyclus van de taxuskever te doorbreken. Afhankelijk van de bodemtemperatuur gebruik je Kraunema of B-green.


In de periode van eind april - half juli zijn er geen larven in de grond. In mei verpoppen de taxuskevers en komen de volwassen kevers te voorschijn. In deze periode kun je dus geen behandeling met nematoden uitvoeren, maar kun je wel gebruik maken van een taxuskeverval. Hiermee zal je de volwassen taxuskever wegvangen.


Larven van taxuskever binnen bestrijden

Binnen en in verwarmde kassen kunnen de cyclussen door elkaar lopen. Je kunt op hetzelfde moment zowel larven als volwassen taxuskever hebben. Op het moment dat er bladvraat is kun je de taxuskeverval gebruiken, vind je larven terug aan de wortels dan geef je een nematodenbehandeling. Binnen zijn de larven en volwassen kevers het hele jaar aanwezig en kunnen ze ook het jaarrond bestreden worden.


Wanneer Kraunema, wanneer B-green gebruiken?

Naast Kraunema kun je taxuskeverlarven ook bestrijden met B-green. Het verschil zit in de bodemtemperatuur die door de aaltjes vereist wordt. B-green heeft een bodemtemperatuur van minimum 12 °C nodig, Kraunema heeft maar 6°C nodig. B-green wordt daarom enkel in de zomermaanden (juli-augustus) gebruikt en niet in het vroege voorjaar en late herfst. In maart-april en september-november gebruik je best Kraunema tenzij het om een verwarmde teelt gaat binnen of in een verwarmde kas. Kraunema mag altijd gebruikt worden, B-green enkel in de zomermaanden of in binnenteelt.


Opgepast: Onze collega concurrenten verkopen bijna allemaal B-green voor de bestrijding van taxuskeverlarven. Dit zijn goedkopere aaltjes, maar werken niet goed bij lagere bodemtemperaturen. Bij een bodemtemperatuur tussen 6°C en 12°C raden wij Kraunema aan!


Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Kraunema

  • Model: Kraunema
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 24,00€
  • Excl. BTW: 19,83€

Beschikbare opties: